Politiebureau Paardenveld aan de Kroonstraat in Utrecht is ook open in de nachtelijke uren. De inzet van beveiligers in de nacht om het bureau open te houden behoort na de zomer mogelijk tot het verleden.
Volledig scherm
PREMIUM
Politiebureau Paardenveld aan de Kroonstraat in Utrecht is ook open in de nachtelijke uren. De inzet van beveiligers in de nacht om het bureau open te houden behoort na de zomer mogelijk tot het verleden. © AD

Overwerk en vakanties een jaar van tevoren aanvragen: zorgen om politiebezetting in Utrecht blijven

De zorgen om de politiebezetting in district Stad-Utrecht zijn onverminderd groot. Hoewel het aantal vacatures slinkt, klinkt de roep om versterking luid. Extra mensen zijn nodig om al het werk te kunnen blijven doen.

Vakanties die een jaar van tevoren moeten worden aangevraagd en diensten die op het allerlaatste moment worden opgevuld. Dat is de praktijk bij de politie in Utrecht. Agenten moeten niet zelden eerder beginnen dan verwacht volgens hun rooster of moeten extra uren maken voor overwerk.

  1. ‘Machogedrag islamitische cultuur zorgt voor verkeersproblemen op Utrechtse Kanaalstraat’
    PREMIUM

    ‘Machoge­drag islamiti­sche cultuur zorgt voor verkeers­pro­ble­men op Utrechtse Kanaal­straat’

    De verkeersproblemen rond de Kanaalstraat in de Utrechtse wijk Lombok zijn grotendeels toe te rekenen aan het machogedrag van jonge mannen met een niet-westerse migratieachtergrond. Dat stellen drie wijkexperts in een onderzoek dat in opdracht van de gemeente Utrecht is uitgevoerd. Het college van b en w, dat hiervan op de hoogte is gesteld, benadrukt juist dat óók uit het onderzoek blijkt dat bewoners de verkeersveiligheid in de wijk een ‘kleine voldoende’ geven.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht