Pand autoschadebedrijf in Utrechtse wijk Overvecht beschoten

VideoOp een pand aan de Arkansasdreef in de Utrechtse wijk Overvecht zijn aan het begin van de nacht schoten gelost. Daarbij zijn geen gewonden gevallen, zegt de politie. 

Volledig scherm
De politie speurt de omgeving af op zoek naar kogelhulzen. © Sem van der Wal

Het gaat om het pand van autoschadebedrijf Zwaard & Leeuw. Er was op het moment van de schietpartij niemand aanwezig, aldus de politie. In de roldeur in de voorgevel van het bedrijf zijn meerdere kogelgaten te zien. Het is niet bekend of hierachter geparkeerde auto's ook schade hebben opgelopen. Op de parkeerplaats voor het bedrijf lagen zeker elf kogelhulzen. 

De eigenaar van het getroffen bedrijf sprak vannacht het vermoeden uit dat niet zijn pand, maar dat van de buren het eigenlijke doelwit van de aanslag moet zijn geweest. Ook dat is een autobedrijf. Eerder zou hier een vechtpartij hebben plaatsgevonden waarbij ook bedreigingen zijn geuit. De geloste schoten zouden dan ook opgevat moeten worden als een waarschuwing. 

De politie heeft de omgeving afgezet en doet onderzoek. Ook de politiehelikopter is ingezet bij de zoektocht naar eventuele daders van de schietpartij. Voor zover bekend is van hen geen spoor gevonden. 

Volledig scherm
In het rolluik zijn meerdere kogelinslagen te zien. © Koen Laureij

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht