Volledig scherm
Opheffingsuitverkoop bij Hudson’s Bay in Utrecht. © AD

Pand van Hudson’s Bay in Hoog Catharijne wordt gedeeltelijk omgebouwd tot kantoorruimte

Warenhuis Hudson’s Bay wordt gedeeltelijk verbouwd tot kantoorruimte. Eigenaar IEF Capital laat de invulling van het pand aan de Rijnkade met een groot warenhuis los na het debacle met Hudson’s Bay. Dat vertrekt na amper een jaar uit het voormalige complex van V&D.

Dat blijkt althans uit een bij de gemeente Utrecht aangevraagde omgevingsvergunning. Daarin is sprake van een verbouwing van ongeveer een derde van het 20.000 vierkante meters tellende gebouw. Er moet een onder meer een extra entree met lift en trappenhuis gemaakt worden. Bovendien moet ook de bestemming gewijzigd worden, van winkel naar kantoor.

Een woordvoerder van de gemeente Utrecht laat weten dat de vergunningaanvraag daar nog in behandeling is. De afhandeling hiervan moet binnen veertien weken gebeuren. Burgemeester en wethouders mogen de bestemmingsplanwijziging afhandelen.

Ingrijpend verbouwd

Het pand is de afgelopen jaren ook al ingrijpend verbouwd ten bate van Hudson’s Bay, Primark en Jumbo. Het is daarvoor in drieën gesplitst, waarbij winkels eigen roltrappen, liften en trappen kregen. De begane grond is bestemd voor de supermarkt, maar nog niet in gebruik. IEF Capital wil nu het deel van Hudson’s Bay nog verder opdelen in een winkel- en kantoorgedeelte.  Voor de hand liggend is dat het hierbij gaat om de bovenste etages, terwijl de parterre winkel blijft.

Een woordvoerder van IEF Capital wil daar nu niet op ingaan. Hij laat weten dat alle opties nog worden onderzocht en zegt nog niet in detail te kunnen treden over de plannen.

Retaildeskundige

Al bij het aangekondigde vertrek van het Canadese Hudson’s Bay stelde retaildeskundige Paul Moers in deze krant dat opdelen van de winkel en verbouwen tot wonen of kantoren de meest kansrijke toekomst biedt voor het enorme gebouw, waarin ook Primark gevestigd is. Volgens Moers is de kans klein dat nog warenhuizen te vinden zijn die het complete gebouw willen benutten. 

Over enkele weken verlaat Hudson’s Bay het gebouw aan de Rijnkade. Dan komt dus definitief een einde aan vijftig jaar warenhuis op die plek. Begin jaren 70 opende daar Vroom en Dreesmann, pal naast Hoog Catharijne. Het was decennialang de trekker voor het winkelcentrum, tot het vier jaar geleden ineenstortte en failliet ging.

Tegenover de Hudson's Bay zit sinds afgelopen week een pop-upstore van The Voice of Holland.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht