Volledig scherm
© Foto: ANP

Parade Utrecht 2018: alles wat je wilt weten op een rij

IndebuurtYes, het is weer zover: het reizende festival De Parade strijkt vanaf vrijdag 27 juli neer in het Moreelsepark in Utrecht. Het is alweer de 28ste keer dat een Utrechts stadspark wordt omgetoverd tot een tijdelijk cultureel dorp waarin van alles te beleven is. Of je nu vaste bezoeker bent of dit jaar je eerste stappen op het festivalterrein zet: we gidsen je maar wát graag door een van de leukste zomerfestivals heen.

Parade 2018 - tijden en prijzen

De Parade is dit jaar van vrijdag 27 juli tot en met zondag 12 augustus in het Moreelsepark in Utrecht. Op de openingsavond, vrijdag 27 juli dus, opent De Parade om 18.00 uur. Daarna is het festival de iedere dag vanaf 14.00 uur geopend. Zondag tot en met donderdag sluit het festival om middernacht en op vrijdag en zaterdag gaan de deuren om 02.00 uur dicht.

Kom je vóór 15.00 uur naar De Parade, dan betaal je geen entree. Daarna betaal je € 7,50 toegang. Iedereen onder de 17 jaar mag gratis naar binnen. De toegangsprijzen van de voorstellingen en attracties variëren van 2 tot 10 euro.

Parade 2018 - het programma

Er is tijdens De Parade in Utrecht ongelofelijk veel te zien en te doen. Wij tippen in ieder geval deze drie voorstellingen:

Minis Plus - Hadewych Minis

De worsten van Babel - Hugo Kennis, Jasper Gottlieb en Marius Gottlieb

SLÄPSTICK - Wereldband

Bonustip: op woensdag 1 en woensdag 8 augustus geeft Clean Pete een optreden op De Parade, en daar kun je gratis heen!

Bekijk hier het hele programma van de Parade in Utrecht.

Volledig scherm
© Foto: ANP

Parade 2018 - eten en drinken

Aan eten en drinken geen gebrek op De Parade. Er zijn verschillende restaurants waar je een lekkere maaltijd kunt halen, van een taco- en burritobar tot een visrestaurant. Ook cocktails, speciaalbier, koffie en limonade is er in overvloed. En tot slot kun je je eigen poffertjes bakken of een puntzak snoep vullen bij De Snoepmeisjes.

Hier lees je meer over eten en drinken op de Parade.

Parade 2018 - voor kids

Of De Parade ook leuk is voor de kids? Jazeker! Er zijn een heleboel voorstellingen speciaal voor kinderen. Zo is er een 'theatraal sprookjesconcert' voor jong en oud (op zondag 29 juli) en kun je met je kroost naar de humoristische dansvoorstelling Assepoes (5, 6 en 7 augustus). Ook is er iedere dag tussen 14.00 en 18.00 uur een doorlopend programma waarbij kinderen bijvoorbeeld kunnen knutselen en schilderen.

Hier lees je meer over de Kinderparade.

Dit artikel wordt je aangeboden door indebuurt Utrecht

Lees ook:
Ga je bouwen, verbouwen of verhuizen? Dan is deze beurs écht iets voor jou! (gesponsord)

Ontdek meer over leuke hotspots, eten, drinken, uitgaan, wonen en winkelen in Utrecht op indebuurt Utrecht.

Bekijk ook:
De leukste vacatures in Utrecht
De beste aanbiedingen in Utrecht

indebuurt

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht