Volledig scherm
© anp

Parkeerboete onder de ruitenwisser? In Utrecht is dit straks verleden tijd

Utrecht stopt met het uitdelen van papieren parkeerboetes onder de ruitenwisser. Per 1 oktober krijgen automobilisten die niet betalen alleen nog een zogenaamde naheffing op de mat.

Wie nu geen parkeergeld betaalt, kan een bon onder de ruitenwisser verwachten. Een scanauto rijdt al een tijd rond door de stad om niet-betalers door middel van het scannen van kentekens te herkennen. Nog altijd rijden er handhavers op scooters achteraan, die de auto van de ontdekte wanbetaler controleren en zo nodig een ouderwetse bon onder de ruitenwisser stoppen. Maar dat is per 1 oktober dus verleden tijd. 

Bureau

Vanaf dan rijden alleen de scanauto’s nog rond en krijgen automobilisten die niet betalen pas een paar dagen later een boete op de mat. ,,De controle wordt niet meer ter plekke op straat gedaan door handhavers, maar vanaf het bureau. De papieren bon wordt dus niet meer uitgedeeld, waardoor je pas een aantal dagen later de boete in de vorm van een naheffing krijgt”, legt woordvoerder Matthijs Keuning van de gemeente Utrecht uit.

De kentekens waarvoor niet betaald is, worden aan de hand van foto’s van de situatie nog een keer gecontroleerd op het stadskantoor. Zo moet blijken of de boete inderdaad terecht is of niet. Als een boete correct wordt bevonden, ligt deze voortaan binnen twee weken op de mat. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, opmerking, foto of video? Stuur ze ons door op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht