Volledig scherm
Het St. Antonius in Nieuwegein. © William Hoogteyling

Pas na de zomer is bevallen weer mogelijk in St. Antoniusziekenhuis in Nieuwegein

Het St. Antonius Ziekenhuis verwacht dat er niet eerder dan eind september weer bevallingen mogelijk zijn in haar Nieuwegeinse vestiging. De tussenliggende tijd heeft de instelling nodig om voldoende personeel te werven en op te leiden. Tot die tijd doet het ziekenhuis alleen bevallingen in Leidsche Rijn.

Het St. Antonius zag zich eind april genoodzaakt deze tijdelijke maatregel te nemen door acuut personeelstekort. Terugkeer naar de normale situatie kan pas wanneer er weer voldoende personeel beschikbaar is om goede zorg te kunnen bieden aan moeder en kind op beide locaties, laat het ziekenhuis weten.

De komende maanden benut de instelling om personeel te werven, ziek personeel te re-integreren, nieuwe medewerkers in te werken én verpleegkundigen op te leiden tot gespecialiseerd verpleegkundigen. Het ziekenhuis verwacht daar in ieder geval nog tot en met september dit jaar voor nodig te hebben.

Zomervakantie

Yvonne Boerkamp, afdelingshoofd Geboortezorg: ,,Naast werven en opleiden zetten we in de eerste plaats in op behoud van onze huidige medewerkers. Nu we tijdelijk met minder zijn, helpt de concentratie op één locatie om taken te verdelen en de werkdruk binnen acceptabele grenzen te houden. Een zomervakantie willen we hen uiteraard ook niet onthouden na alle extra inspanningen die geleverd zijn in de afgelopen periode. Waar mogelijk huren we tijdelijke krachten in, maar die zijn zeer beperkt beschikbaar. Verder onderzoeken we welke taken in het verpleegkundig pakket eventueel door anderen gedaan zouden kunnen worden.” Aldus Boerkamp.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht