Pastoor Ringhofer zegent een afbeelding in van de heilige Corona tijdens de avondmis.
Volledig scherm
PREMIUM
Pastoor Ringhofer zegent een afbeelding in van de heilige Corona tijdens de avondmis. © Marnix Schmidt

Pastoor Ringhofer ontdekte de heilige Corona en nu bidt hij tot haar en hoopt dat zij iets kan dóen

De heilige Corona. Pastoor Ringhofer van de Utrechtse Majellakerk hoopt dat zij wat steun en troost kan brengen nu de wereld in de greep is van het coronavirus. En misschien zelfs wel meer dan dat. Gisteravond werd een afbeelding van de beschermheilige ingezegend in de parochie aan de Vleutenseweg.

Quote

Ik hoop dat zij verlich­ting kan brengen in de situatie rond het coronavi­rus, kan zorgen voor zieken en voor genezing

Pastoor Ringhofer, Majellakerk

Pastoor Ringhofer moet toegeven: hij kende de afbeelding van de heilige Corona wel, ‘maar eerlijk gezegd wist ik ook niet wie het was.’ Maar een paar dagen geleden deed hij opeens een ontdekking op een katholieke website uit Oostenrijk. Nog geen 30 kilometer van zijn geboorteplaats bleek de beschermheilige wel degelijk bekend. 

Voor wie de heilige Corona ook even niet op zijn netvlies heeft: ze leefde waarschijnlijk rond 160 in Egypte of in Syrië of in Antiochië (Turkije) en werd samen het haar vader (of was het haar man?) St. Victor slachtoffer van de christenvervolging toen ze 16 jaar was. Ze werd gearresteerd omdat ze probeerde mensen te troosten die werden gemarteld en stierf een gruwelijke dood. Hoe toevallig: door haar martelaarschap werd ze beschermheilige tegen epidemieën.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht