Tijdens werkzaamheden aan de kademuren bij de Kromme Nieuwegracht Utrecht is verzakking en instortingsgevaar ontstaan bij de tuinmuur en de poortwoningen bij de Paushuize.
Volledig scherm
Tijdens werkzaamheden aan de kademuren bij de Kromme Nieuwegracht Utrecht is verzakking en instortingsgevaar ontstaan bij de tuinmuur en de poortwoningen bij de Paushuize. © Angeliek de Jonge

Paushuize dreigt te verzakken, strop van miljoen euro dreigt voor Utrecht

De gemeente Utrecht moet rekening houden met een flinke financiële tegenvaller. Door werkzaamheden aan de Kromme Nieuwegracht dreigt verzakking van Paushuize en het naastgelegen koetshuis. En Utrecht krijgt daarvoor de rekening van zo’n miljoen euro.

 1. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  11

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

 1. Zo rouwen olifanten als ze een familielid verliezen
  Play

  Zo rouwen olifanten als ze een familielid verliezen

 2. Twee ongevallen met meerdere slachtoffers in Amersfoort
  Play

  Twee ongevallen met meerdere slachtof­fers in Amersfoort

Utrecht