Volledig scherm
Pegida-leider Edwin Wagensveld © EPA

Pegida wil route van mars door Utrechtse binnenstad niet prijsgeven

De anti-islambeweging Pegida mag aankomende zaterdag dan eindelijk haar zo gewilde protestmars door de binnenstad van Utrecht lopen. Welke route de beweging van voorman Edwin Wagensveld gaat lopen wil Pegida uit veiligheidsoverwegingen niet kwijt.

Wagensveld: ,,De route van de mars houden we nog even voor ons in verband met eventuele tegendemonstraties. Pegida heeft van de gemeente Utrecht geen beperkingen opgelegd gekregen.” Volgens Wagensveld komen er een aantal sprekers naar de Mariaplaats, waar de demonstratie begint. Bang voor de al aangekondigde tegenacties van Antifa Utrecht (linkse tegendemonstranten) is Wagensveld niet. ,,Dat maakt op mij geen indruk.”

Eerdere demonstraties van Pegida in Utrecht liepen uit op rellen of konden rekenen op weinig belangstelling. Vooralsnog is Wagensveld blij dat zijn beweging een protestmars mag lopen. Dat werd eerder tot zijn grote woede door burgemeester Van Zanen geweigerd. ,,We zijn heel blij dat we dit nu hebben kunnen bereiken. ,,Het is afwachten hoe veel mensen er zaterdag komen. We zitten midden in de vakantietijd en het was vaak onduidelijk of we in Utrecht mochten demonstreren. We zien het wel.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht