Volledig scherm
De Range Rover Evoque brandde geheel uit. © michiel van beers

Peperdure Range Rover brandt uit in Utrecht

Aan de Livingstonelaan in Utrecht is afgelopen nacht een witte Range Rover Evoque ter waarde van tachtigduizend euro uitgebrand. Dit is inmiddels de vijftiende autobrand in enkele weken tijd. 

De eigenaar zou hebben verklaard tegen omstanders dat zijn auto de afgelopen weken al diverse keren het doelwit is geweest van vernieling. Er was al een ruit van de auto ingeslagen en de banden waren al lek gestoken.

De brand werd even na middernacht ingeluid met een enorme knal. Toen buurtbewoners een kijkje namen, zagen ze dat de auto al in lichterlaaie stond. Door de klap was de voorruit uit de auto gesprongen. Deze lag een flink eind van de auto vandaan. Enkele buurtbewoners haalden snel hun auto weg bij de brandende wagen om te voorkomen dat hun auto ook in brand zou vliegen. De brandweer gaat uit van brandstichting.

De brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de auto helemaal uitbrandde. De teller van uitgebrande auto’s in Utrecht komt daarmee op vijftien te staan. Niet alleen in Utrecht is het raak, ook in Nieuwegein ging een serie auto’s in vlammen op. Zowel in Utrecht als Nieuwegein zijn verdachten aangehouden. In Utrecht gaan de branden door, ondanks de aanhouding.

Een berger heeft het voertuig afgesleept en de politie heeft de zaak in onderzoek.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht