Lukas Görtler snelt in het nieuwe tenue van FC Utrecht langs Lennart Thy en Moreno Rutten van VVV.
Volledig scherm
Lukas Görtler snelt in het nieuwe tenue van FC Utrecht langs Lennart Thy en Moreno Rutten van VVV. © ANP Pro Shots

Petitie tegen groot sponsorvlak op nieuw shirt FC Utrecht

FC Utrecht speelt de thuisduels in het komende seizoen weer in het rood-wit. De afgelopen twee seizoenen was het thuisshirt volledig rood aan de voorzijde, nu komt de diagonaal weer terug. Er is ook meteen kritiek over het grote witte sponsorvlak op de borst van het shirt.

Gisteren tegen VVV werd het nieuwe tenue al gedragen. Aan de voor- en achterkant is het shirt rood-wit. Vorig seizoen was alleen de achterkant rood-wit en de voorkant geheel rood. Dat leverde toen veel boze reacties van supporters op. Die vinden dat de diagonaal op het shirt meer 'Utrechts' is dan het rode tenue zoals ook FC Twente en AZ dat dragen. 

Ontevreden supporters

Quote

Het foeilelij­ke witte sponsor­vlak aan de voorzijde, dat ziet er niet uit, toch?

Rodney Bouwhuizen, Initiatiefnemer petitie

Poll

Vind je het nieuwe tenue van FC Utrecht mooi?

  • Ja (28%)
  • Nee (72%)
1579 stemmen

Op petities24.nl zijn ontevreden supporters een petitie gestart om hun onvrede met het nieuwe shirt te uiten. 'Het foeilelijke witte sponsorvlak aan de voorzijde, dit ziet er niet uit, toch?!', schrijft Rodney Bouwhuizen, die de petitie begon. De Bunnikside steunt de actie.

Ook de rest van het tenue is gewijzigd, maar daar is geen commentaar op. De broek is nu wit en de kousen rood. Dit seizoen was de broek rood en waren de kousen rood-wit. Het nieuwe tenue is inmiddels te bestellen op de site van FC Utrecht. Wie dat doet, kan het op 18 juli ophalen in de fanshop bij Galgenwaard. Wie niet online wil bestellen, kan op 4 augustus op de Open Dag van FC Utrecht – en daarna – zijn slag slaan.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht