Volledig scherm
Vleutenaar Jesús Medina wil schaaktafels in Máximapark. © Jesús Medina

Petitie voor schaaktafels in Máximapark

Hardlopen, skaten of ravotten in de speeltuin; het Utrechtse Máximapark leent zich goed voor veel activiteiten. Maar Jesús Medina (47) uit Vleuten mist denksport in dat rijtje. Zaterdag startte hij daarom een petitie voor het plaatsen van schaaktafels in het Máximapark in Leidsche Rijn. “Schaaktafels zouden een mooie aanvulling zijn op de faciliteiten in het park.”

Medina begon twee jaar geleden met schaken en was meteen verkocht. ,,Schaken is een manier om jong en oud bij elkaar te brengen. Door te schaken leer je te zoeken naar oplossingen. Eerst denken en dan doen.” Het Máximapark kent veel faciliteiten, zoals een restaurant, speeltuin en sportcentra, maar deze faciliteiten zijn vooral gericht op actieve sporten. ,,Denksport wordt vaak vergeten”, vindt Medina.

In Leiden werden vorig jaar schaaktafels geplaatst nadat een raadslid daarom had gevraagd. Medina vindt dat Utrecht nu aan de buurt is. Waar in het park deze tafels geplaatst zouden moeten worden en hoeveel dat er moeten zijn, weet hij nog niet. ,,Zo ver heb ik nog niet gedacht, maar het zou leuk zijn om de tafels in de buurt van het parkrestaurant neer te zetten. Dan kunnen mensen een kopje koffie drinken tijdens het schaken.”

Op 26 september gaat Jesús Medina in gesprek met wethouder Victor Everhardt over de schaaktafels. De petitie is nu vooral getekend door straatgenoten van Medina, maar hij hoopt dat er uiteindelijk landelijk aandacht aan besteed wordt.

Ontvang elke ochtend handige info en nieuws van onze redactie!

Volledig scherm
Schaaktafels in Vleuten zoals Vleutenaar Jesús Medina ze graag in het Máximapark wil hebben. © Jesús Medina

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht