Pffft... Mega-scheetkussen blijft windstil

Vier pogingen in het Utrechtse Griftpark leidden vanmiddag niet tot het gewenste resultaat. Het grootste scheetkussen ter wereld, waarmee kinderboekenschrijver Lucas Keijning de recordboeken in wil, hapert. 

Sterker nog: het scheetkussen zweeg, op één stevige wind na, als het graf. Zeker twintig kinderen deden hun best om volume te produceren, maar het grote plastic gevaarte was niet meer dan een springkussen. 

Lucas Keijning wil met het scheetkussen promotie maken voor zijn kinderboek Meneer en Mevrouw Slons, waarvan het e-book binnenkort. Meneer Slons laat almaar scheten. Tijdens Culturele Zondag op 15 oktober moet het knetteren als nooit tevoren, als het grootste scheetkussen op de Stadhuisbrug voor het officiële record gaat.

Klein trompettertje

Maar dan moet er nog wel het nodige gebeuren. Wat Keijning ook probeerde, het kussen gaf geen krimp. Op één klein trompettertje na bij het begin. ,,Het is best lastig om dit materiaal te laten flubberen’’, zegt Keijning. ,,Thuis heb ik een schaalmodel gebruikt, maar dat was net iets dunner plastic. Je moet ook zorgen dat de monding precies goed aansluit bij de pomp.’’ Met ducttape en touw aan de monding volgen nog een paar pogingen, maar het zit er helaas vandaag niet in.

Keijning geeft echter niet op en heeft ook nog zes weken voordat het zover is. Wel roept hij 'deskundigen' op om via zijn facebookpagina met adviezen te komen. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit jouw regio? Schrijf je hier in.

Volledig scherm
Het scheetkussen zweeg als het graf © Foto AD

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht