Volledig scherm
© Picnic

Picnic opent nieuw distributiecentrum in Utrecht

Onlinesupermarkt Picnic heeft deze week op bedrijventerrein Lage Weide in Utrecht een nieuw distributiecentrum geopend. Vanaf de Neutronweg worden de nieuwe plaatsen waar Picnic gaat bezorgen, bediend.

Picnic heeft al een distributiecentrum in Nijkerk, maar dat is te klein geworden voor de groei van het bedrijf. Picnic ging na proefperiode in Amersfoort in 2015 van start met het bezorgen van online bestelde boodschappen, zonder dat er een fysieke supermarkt aan het bedrijf verbonden is.

Volledig scherm
© Picnic

De eerste bezorgdiensten reden in Amersfoort, Soest en Leusden, daarna werd onder meer Utrecht aan het bezorggebied toegevoegd. In Leidsche Rijn stond al een zogeheten HUB, waar de boodschappen vanuit het distributiecentrum in Nijkerk naar toe gebracht werden, om ze daarna via kleine elektrische vrachtwagentjes bij de klanten thuis te bezorgen.

Veenendaal
Picnic breidt de bezorgdienst nu ook uit naar nog negen steden, waaronder Veenendaal en Ede. Het gebouw op Lage Weide is drie keer zo groot als het oude distributiecentrum en biedt werk aan drie - tot vierhonderd parttimers en fulltime krachten.

  1. Eerst was er schaamte, maar nu vlogt de Bunnikse Bijstandboy over zijn depressies en ‘onze belastingcenten’
    PREMIUM
    VIDEO

    Eerst was er schaamte, maar nu vlogt de Bunnikse Bijstand­boy over zijn depressies en ‘onze belasting­cen­ten’

    Waar hij zich eerder schaamde voor zijn situatie, is het nu zijn handelsmerk: Ivo Jager (30), ofwel ‘Bijstandboy’, deelt via YouTube zijn leven, dat in het teken staat van zijn mentale gezondheid, de bijstand en... Bunnik. „Mensen die door mentale klachten in de bijstand zitten zijn niet gerepresenteerd in het straatbeeld en daar wil ik verandering in brengen.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht