Plan C: geen bloemkolen maar zaden en bonen op bloemencorso Leersum

VideoBloemkolen bleken niet de ideale opvolgers van dahlia’s bij het bloemencorso in Leersum. En dus stapten de makers van de fraaie corsowagens over op plan C: zaden, gras en bonen.

Zodat Leersum vandaag en morgen kan genieten van een bloemen-, zaad-, gras- en bonencorso, een unicum. Vanwege het dahliatekort was in aanloop van het jaarlijkse festijn alle hoop gericht op de oer-Hollandse bloemkool. Maar de groente bleek zich minder eenvoudig te laten plakken dan gedacht, dus werd de creativiteit van de Leersummers nog verder op de proef gesteld.

  1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?
    Agenda

    Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Het proces tegen Gökmen Tanis, de man die op 18 maart van dit jaar vier mensen doodschoot in en rond een tram op het 24 Oktoberplein in Utrecht, gaat vandaag verder in de rechtbank Midden-Nederland. Daarbij zal hij zelf overigens niet aanwezig zijn, want dat weigert Tanis. Hij blijft in het Pieter Baancentrum, waar hij wordt onderzocht. Bij de zitting in juli werd Tanis nog wél verplicht om te verschijnen voor de rechtbank. Omdat dat gesprek met Tanis nu is gevoerd, liet de rechtbank eerder weten voor de komende zitting ‘geen aanleiding te zien’ om de verdachte te verplichten daarbij aanwezig te zijn.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht