Volledig scherm
PREMIUM
Bestuurleden Alexandra Buijsman en Hildebrand Lievegoed van de vereniging Azarias Buurtontwikkeling bij landgoed Veldheim Zeist. © Boas Photo

Plannen voor bijzondere buurt op terrein Zonnehuizen in Zeist

Een groep Zeistenaren, verenigd in Azarias Buurtontwikkeling, wil de voormalige Zonnehuizen Veldheim, Stenia en Peronnik herontwikkelen tot duurzame buurten waar gewoond, gewerkt en gezorgd wordt.

Volledig scherm
Artists impression van herontwikkeling Veldheim © Azarias Buurtontwikkeling

Initiatiefneemster Alexandra Buijsman wordt daarin onder meer gesteund door Hildebrand Lievegoed, zoon van Zonnehuizen-oprichter en professor Bernard Lievegoed.

Op de drie locaties, die alle aan de Utrechtseweg in Zeist liggen, worden 89 woningen gerealiseerd volgens het gedachtegoed van de inclusieve samenleving. In 2016 heeft Nederland het VN-Verdrag inzake de rechten van personen met een handicap aangenomen, met als doel dat personen met welke handicap dan ook, ‘op voet van gelijkheid met anderen participeren in de samenleving’: de inclusieve samenleving. Elke gemeente in Nederland heeft de opdracht gekregen dit verdrag uit te voeren. Azarias Buurtontwikkeling hoopt met haar initiatief het verdrag handen en voeten te geven.

  1. De hits Never Alone en Dreams werden door deze broers bedacht op een zolderkamertje in Zuilen
    PREMIUM
    2brothersonthe4thfloor

    De hits Never Alone en Dreams werden door deze broers bedacht op een zolderka­mer­tje in Zuilen

    Met Never Alone en Dreams bestormden de Utrechtse broertjes Bobby en Martin Boer uit Zuilen 25 jaar geleden wereldwijd de hitlijsten. Het sprookje begon op de vierde verdieping van een portiekflat aan de Boelesteinlaan bij moeder thuis. Daar knutselden Bobby en Martin dag en nacht aan muziek. Plakken en knippen, net zo lang tot het lekker klonk. Een kwart eeuw later worden de 2 Brothers on the 4th Floor, met ruim 20 miljoen verkochte platen, maandelijks nog 500.000 keer via Spotify gedraaid. De act staat weer wekelijks op festivals. ,,Het sprookje gaat door.’’

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht