Volledig scherm
© GinoPress B.V.

Plannen zonnevelden Bunnikse polder voldoen niet aan regels provincie

De aanleg van twee grote zonnevelden in de polder tussen Werkhoven en Odijk is met maanden vertraagd. Volgens de gemeente Bunnik voldoen de plannen niet aan de regels van de provincie Utrecht.

LC Energy uit Wageningen en het Utrechtse BHM Solar hebben hun oog laten vallen op de Vlowijkerpolder langs de Werkhovenseweg. De projecten beslaan samen ongeveer 40 hectare en zijn goed voor 158.000 zonnepanelen. De gemeente wees de polder eerder aan als mogelijke locatie voor zonnevelden.

De provincie heeft de gemeente Bunnik nu laten weten dat de plannen voor de zonnevelden niet passen binnen het beleid van Utrecht. Volgens een woordvoerder van de gemeente wordt met de provincie en de initiatiefnemers nader overlegd over onder meer de inpassing van de zonnevelden in het landschap en de omvang van het project.

Aantasten

De woordvoerder verwacht dat het college van burgemeester en wethouders begin volgend jaar een aangepast plan voorlegt aan de gemeenteraad.

De aanleg van de twee zonnevelden in de Vlowijkerpolder valt bij een aantal omwonenden niet in goede aarde. Zij vinden dat de panelen het landschap van het Kromme Rijngebied te veel aantasten.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, opmerking, foto of video? Stuur ze ons door op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht