Volledig scherm
De situatie in Nieuwegein is verre van optimaal. © Raymond de Jong

Plotselinge wegafsluiting in Nieuwegein leidt tot irritatie bij automobilisten

Wegverkeer dat via Nieuwegein-Zuid de oprit naar de A2 richting het zuiden wil nemen, stuit sinds begin deze week op een plotselinge wegafsluiting. Omrijden via de snelweg richting Utrecht is nodig. Deze omleiding staat pas bij de wegversperring aangegeven. Dit levert bij automobilisten irritatie en extra reistijd op. 

Op sociale media wordt flink geklaagd over de onverwachte wegversperring aan de Zandveldseweg. Tot vrijdag communiceerde de gemeente er niet over. 

‘Totaal verrast en ik kan er geen informatie over vinden’, schrijft Ronnie Temming op Twitter over de situatie in Nieuwegein-Zuid. Inmiddels heeft de gemeente vrijdagmiddag een nieuwsbericht over de wegafsluiting op haar website geplaatst. De weg is tot begin september afgesloten vanwege wegwerkzaamheden. 

Rijkswaterstaat is bezig met de aanleg van extra carpoolplaatsen tegenover de huidige carpoolplek aan de voet van de brug over rijksweg A2. Er komen zo’n dertig plaatsen bij. De nieuwe carpoolplaats wordt aan de andere kant van de Zandveldseweg aangelegd. Om automobilisten veilig de weg over te laten steken, worden er verkeersremmende maatregelen getroffen en worden er hekjes geplaatst. Volgende week starten de asfalteringswerkzaamheden. Tot die tijd wordt ook buslijn 74 naar Vianen omgeleid. Een deel van het zuiden van Nieuwegein slaat de buslijn nu over.

Tot begin september blijft de weghelft dicht en geadviseerd wordt via de Zuidstedeweg in het centrum van Nieuwegein de A2-oprit naar het zuiden te nemen. De gemeente geeft toe dat de communicatie over de wegafsluiting niet juist is geweest. ,,De situatie is verre van optimaal. Weggebruikers worden op het laatste moment geconfronteerd met een afsluiting’’,geeft wethouder Ellie Eggengoor (Verkeer) toe. ,,We zijn in overleg met Rijkswaterstaat op zoek naar een andere oplossing. Ook voor buslijn 74 naar Vianen. Daarnaast kijken we hoe we de bewegwijzering van de omleidingsroutes kunnen verbeteren.’’

Weggebruikers in Nieuwegein krijgen volgende week met nog een afsluiting te maken. In de avond en nacht van 23 op 24 augustus worden beide opritten naar de A2 zowel naar het noorden als naar het zuiden helemaal afgesloten vanwege herstelwerkzaamheden. Al het verkeer wordt dan omgeleid.

Het nieuwsbericht van de gemeente.

  1. Van heinde en ver in de rij voor de Uithoflijn: tramfanaten halen hun hart op tijdens eerste echte rit

    Van heinde en ver in de rij voor de Uithoflijn: tramfana­ten halen hun hart op tijdens eerste echte rit

    In iedere bocht langs de route staan ze. Telefoons en cameraatjes in de aanslag, erachter een gefronst gezicht dat in opperste concentratie het ultieme beeld probeert te schieten. Wie denkt dat het een bijzondere bolide is waar ze op wachten zit er ver naast: het is de eerste, met publiek gevulde Tram 22, ofwel de Uithofijn. Tientallen geïnteresseerden konden vandaag gratis een ritje meerijden.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht