Volledig scherm
Een gebarricadeerde supermarkt in Culemborg. © ANP

Plunderingen blijven uit na stroomstoring in Culemborg

Voor zover nu duidelijk is, zijn er vannacht geen plunderingen geweest in en rond Culemborg, waar gisteravond en aan het begin van de nacht een grote stroomstoring was.

Er is vannacht één auto in brand gevlogen in Culemborg en in de regio zijn drie inbraken gemeld.

Al snel gingen op sociale media verhalen de ronde dat vooral jongeren de straat op zouden gaan om te plunderen, maar de politie heeft daar nog geen meldingen van ontvangen. Personeel van een Albert Heijn-supermarkt in Culemborg barricadeerde voor de zekerheid de toegangsdeuren met winkelwagentjes.

Door de storing was er beperkt telefoonverkeer mogelijk. De politie sluit daarom niet uit dat er vanochtend alsnog meldingen binnenkomen van criminaliteit gisteravond. ,,Wellicht zien mensen ook pas bij daglicht dat er iets mis is gegaan, dus die meldingen kunnen nog komen’’, zei een woordvoerder vanochtend vroeg.

De stroomstoring ontstond aan het begin van de avond toen een legerhelikopter bij Zoelmond tegen de bliksemafleiders boven een hoogspanningskabel vloog. In het gebied rond Culemborg, Geldermalsen, Buren en het buitengebied van Tiel werd het donker als gevolg van de storing.

Meer over Culemborg? Schrijf je in voor onze nieuwe dagelijkse nieuwsbrief.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van breaking news uit de regio Utrecht? Zet dan je pushnotificatie aan!

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht