Volledig scherm
PREMIUM
Bewoners Jesse van Rijn en Zoë Coenen in het trappenhuis met uitwerpselen. © Foto Ruud Voest

Poepresten, kapotte ventilatie en overlast: flatbewoners Lomanlaan zijn het beu

Bewoners van de Lomanlaan 103 in Transwijk zijn teleurgesteld in Mitros. De woningcorporatie nam twee jaar terug het beheer over van de Stichting Volkshuisvesting Utrecht (SVU) van de omstreden huisjesmelker Marcel van Hooijdonk, maar de waslijst aan klachten is groot gebleven. 

Quote

Mitros zegt steeds dat we elkaar aan moeten spreken. Maar er loopt hier van alles in en uit. Ik heb geen idee of ze hier wel of niet wonen

Zoë Coenen

Kapotte ventilatie, brandblussers die zijn afgekeurd en overlast van zwervers die de flat binnenkomen en hun behoeften doen... „We betalen tweehonderd euro servicekosten, maar krijgen daar bitter weinig voor terug”, zeggen Zoë Coenen en Jesse van Rijn. „We hadden hoge verwachtingen toen Mitros weer het beheer overnam. De tuin zou worden opgeknapt, er zouden camera’s komen, bewoners zouden bergingen krijgen, inclusief fietsenstallingen. Er zijn ook best dingen verbeterd. Er is nu een schoonmaker, maar ééntje op een flat van driehonderd bewoners is gewoon te weinig. Natuurlijk moet iedereen zich netjes gedragen en de boel schoonhouden, maar als het om de algemene ruimtes gaat, betaal je daar ook je servicekosten voor. En die zijn hóóg.”

Coenen: „Mitros zegt steeds dat we elkaar moeten aanspreken, maar er loopt hier van alles in en uit. Ik heb geen idee of ze hier wel of niet wonen. Er wonen studenten, starters, ex-gedetineerden, vluchtelingen. Ik kijk vanuit mijn appartement uit op de plek waar het vuil ligt, maar die wordt ook gebruikt door buurtbewoners die geld voor een vuilniszak willen uitsparen, en het dus maar hier dumpen. Er zou een sleutelplan komen, of pasjes. Maar dat staat al maanden ‘in de planning’.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht