Volledig scherm
© ANP

Politie betrapt drie mannen met zwaar illegaal vuurwerk en 38.375 euro aan cash

De politie heeft in De Meern drie mannen aangehouden voor het  de handel in en het bezit van zwaar illegaal vuurwerk. In de auto van een van de verdachten is bovendien 38.375 euro aan contanten aangetroffen.  

Politieagenten van de Landelijke Eenheid waren zaterdagavond aanwezig op de carpoolplaats aan de Meerndijk in De Meern. Zij zagen hoe twee mannen vuurwerk van de ene auto naar de andere overlaadden. Dit gebeurde vrij snel erna nog een keer, waarna de verdachten vertrokken. Even later werden ze bij de Nieuwerbrug van de weg gehaald, zo maakte de politie vandaag bekend. 

In de auto werden dozen zwaar vuurwerk aangetroffen, waarna de mannen meteen werden gearresteerd. De achtergebleven man op de parkeerplaats is daarna ook gecontroleerd en aangehouden. In zijn auto vond de politie 38.375 euro aan contant geld. 

De drie verdachten van 21, 22 en 42 jaar komen uit Den Haag, Leidschendam en Houten. Zij zijn in de afgelopen dagen allemaal gehoord. De verkoper is in verzekering gesteld en zit nog vast. Hij werd al eens eerder aangehouden voor de handel in illegaal vuurwerk. 

Het onderzoek naar de handel wordt voortgezet. De rechter beslist later wat er gebeurt met het geld.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht