Hulpdiensten rukten massaal uit.
Volledig scherm
Hulpdiensten rukten massaal uit. © Koen Laureij

Politie bevestigt: verdachte en slachtoffer schietpartij Leersum vijftigers uit het dorp

Het slachtoffer dat gisteren omkwam bij de schietpartij in Leersum is een 56-jarige inwoner van het dorp. Ook de verdachte die vastzit is een man uit Leersum, hij is 53 jaar oud. De twee woonden tot het moment van de schietpartij allebei aan de Vredeoordlaan.

Bij de schietpartij werd de 56-jarige Abdellah Bekkali dodelijk getroffen. De opgepakte verdachte is een buurman die volgens ingewijden de beschikking had over een wapen en een daaraan gekoppelde wapenvergunning. Beide mannen hadden het al geruime tijd aan de stok met elkaar, inclusief wederzijdse bedreigingen. 

Schietpartij

Volledig scherm
© ANP

De twee jonge kinderen die vanaf de plek van de schietpartij werden begeleid door de politie, horen bij de verdachte die sinds dinsdagmiddag vast zit. Het slachtoffer lag op de oprit van de verdachte, enkele deuren verwijderd van zijn eigen huis. Wat er precies is misgegaan gistermiddag is onduidelijk. Het slachtoffer overleed ter plaatse.

Dat de vader van twee jonge kinderen is opgepakt, wekt alom verbazing in de buurt. Buurtbewoners zeggen dat de verdachte bekend stond als een rustige hardwerkende man. Hij had een eigen bedrijf. ,,Er moet een stop zijn doorgeslagen’’, zegt een vriendin van hem. 

Geluidsoverlast

Dinsdag vertelde een aantal bewoners van de Vredeoordlaan – de plek waar de dodelijke schietpartij gebeurde – dat er ‘vaker iets loos was bij het huis van het slachtoffer. En dan ging het over geluidsoverlast, en de ‘soms dominante manier waarop hij buurtgenoten bejegende’. Dat de twee mannen een slepend conflict hadden, is in de straat een publiek geheim. 

Naar de precieze achtergrond kunnen ze slechts gissen.

Volledig scherm
© Koen Laureij
Volledig scherm
© Koen Laureij

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht