Het slachtoffer ligt voor de flat aan de Korfoedreef.
Volledig scherm
Het slachtoffer ligt voor de flat aan de Korfoedreef. © Michiel van Beers

Politie: Dode bij ‘zeer ernstig incident’ in Utrechtse wijk Overvecht was geen misdrijf

UpdateIn de Utrechtse wijk Overvecht is zaterdag aan het begin van de avond iemand om het leven gekomen bij wat de politie ‘een zeer ernstig incident’ noemt. Wat exact is gebeurd, is niet bekend gemaakt, maar de politie sluit een misdrijf inmiddels uit.

Om 18.00 uur werden de hulpdiensten massaal opgeroepen om naar de Korfoedreef te gaan. Een opgeroepen traumahelikopter keerde onderweg terug, toen bleek dat het slachtoffer al was overleden. De persoon ligt voor de flat in Overvecht, onder een wit laken. De brandweer zette een tent over het slachtoffer ter afscherming.

Afgezet

Op de vierde verdieping van de flat, precies boven het slachtoffer, werd een stuk van de balustrade afgezet met politie lint. Meerdere rechercheurs en forensische onderzoekers kwamen ter plaatse voor onderzoek. ,,We houden rekening met alle scenario’s”, stelde een woordvoerder van de politie gisteravond. Ook met suïcide werd rekening gehouden.

Inmiddels laat de politie weten een misdrijf uit te sluiten. 

Veel politiemensen waren aan het begin van de avond aanwezig op de plek van het ongeval en proberen door getuigen te horen een beeld te krijgen van wat zich precies heeft afgespeeld. ,,We doen heel zorgvuldig onderzoek naar de gebeurtenissen.” 

Volgens omstanders is sprake van een jong slachtoffer.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht