Volledig scherm
© AD

Politie doet inval op woonwagenkamp Zeist bij landelijk onderzoek naar wapenhandel

In woonwagenkamp Beukbergen in Zeist heeft de politie vanmorgen op zoek naar wapens een inval gedaan. Er is één verdachte opgepakt. Onduidelijk is of er wapens zijn gevonden. 

Ook op andere plekken in Nederland heeft de politie invallen gedaan. De actie is onderdeel van een landelijk onderzoek naar wapenhandel. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie meldt dat de acties succesvol verlopen, maar wil over de ‘opbrengsten’ nog geen enkele mededeling doen. ,,Vanmiddag is er een persconferentie’’, aldus de zegsman.

Tot op heden zijn rond de vijftien invallen gedaan, onder meer ook in Den Haag, Capelle aan den IJssel en op een woonwagenkamp in Zeist. Het OM wil niet bevestigen dat het in Den Haag en Capelle aan den IJssel ook om panden op woonwagenkampen gaat. Bij de inval in Zeist zou zeker één verdachte zijn aangehouden. Volgens de woordvoerder van het OM gaan de acties vanochtend voorlopig nog door.

Volledig scherm
© AD

De invallen vloeien voort uit een al veel langer onderzoek naar de handel in wapens. Volgens een bron is sprake van een netwerk waarvan de oorsprong in Zeist ‘moet worden gezocht’. Het OM zegt daar niks over.

Volledig scherm
© Keistadnieuws

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.
  1. Mickey Mouse en Goofy maken plaats voor bouwhelmen en puin: in het landhuis van Wibi Soerjadi wonen straks senioren
    PREMIUM

    Mickey Mouse en Goofy maken plaats voor bouwhelmen en puin: in het landhuis van Wibi Soerjadi wonen straks senioren

    De Wulperhorst in Zeist, het oude woonhuis van pianist Wibi Soerjadi, staat in de steigers. Aggregaten ronken, vrachtwagens rijden af en aan en bouwlieden met zware laarzen aan en helmen op bevolken het reusachtige huis waar eens pianostukken van Mozart en Beethoven klonken. Eind 2020 moet de metamorfose zijn voltooid. Dan is de Wulperhorst omgetoverd tot een statige zorgresidentie met 25 woningen.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht