Politie doet uitgebreid onderzoek naar horrorclown in Nieuwegein

VIDEODe politie doet uitgebreid onderzoek naar een horrorclown die twee meisjes uit IJsselstein eerder deze week dusdanig de stuipen op het lijf joeg, dat één van de 16-jarige slachtoffers zwaargewond raakte. Ze schrokken zo van de man, dat ze met de scooter onderuit gingen .

Cheyenne Spinhoven hield aan de val een gebroken jukbeen, een gebroken middenhandsbeentje, schaafwonden over het hele gezicht en een snee in een wenkbrauw over. Haar vriendin Britt Bliekendaal, die de scooter bestuurde, is zo erg geschrokken dat ze er nachtmerries van heeft. ,,Ze heeft me bewusteloos op het fietspad zien liggen en heeft daar emotioneel veel last van’’, zegt Cheyenne Spinhoven over haar scooterongeluk eerder deze week in Nieuwegein.

Cheyenne en Britt reden langs de Nedereindse Plas in Nieuwegein toen opeens de man met een eng clownsgezicht tevoorschijn kwam en achter het tweetal op de scooter aanrende, zo verklaarden ze tegenover de politie. Britt maakte met haar scooter door de schrik een uitwijkende beweging en viel samen met haar vriendin op de grond. Cheyenne raakte bewusteloos en haar vriendin belde 112. Sindsdien zit Cheyenne gewond thuis in IJsselstein.

Volledig scherm
Cheyenne Spinhoven werd slachtoffer van een horrorclown © Marnix Schmidt
Quote

Ik hoop dat die jongen volgende keer wel tien keer nadenkt voordat hij zoiets doet

Cheyenne Spinhoven, slachtoffer

De 24-jarige verdachte uit Nieuwegein, die door de politie via camerabeelden werd opgespoord, verklaarde dat hij slechts zijn vrienden die bij hem waren schrik aan wilde jagen. Hij zou de meisjes op dat moment helemaal niet gezien hebben. Cheyenne kan zich achteraf niets meer van het ongeluk herinneren.

De lezingen van de slachtoffers en de verdachte liggen volgens een politiewoordvoerder zover uit elkaar, dat er meer onderzoek nodig is om vast te stellen of er sprake is van een strafbaar feit. ,,Jammer dat het zo is gebeurd, ik hoop dat die jongen volgende keer wel tien keer nadenkt voordat hij zoiets doet’’, zegt Cheyenne.

Kaakchirurg

Volledig scherm
De zwaar gehavende Cheyenne Spinhoven vlak na het ongeluk. © eigen foto

Spinhoven moest vandaag naar de kaakchirurg om naar haar linker jukbeen, dat op twee plaatsen gebroken is, te laten kijken. Een operatie blijkt niet nodig. ,,Daar ben ik heel blij mee, anders was ik nog langer uit de running geweest.’’ Ze is deze week niet meer naar school geweest en werken op de manege zit er voorlopig ook niet in. ,,School kan ik volgende week weer oppakken, maar paardrijden wordt pas volgend jaar weer.’’ 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht