Via Marktplaats werd de gestolen fiets te koop aangeboden.
Volledig scherm
Via Marktplaats werd de gestolen fiets te koop aangeboden. © ANP

Politie en eigenaar lokken verkopers gestolen fiets via Marktplaats in de val

De politie in Utrecht heeft op maandag 20 januari twee mensen gearresteerd op verdenking van fietsdiefstal. De zaak kwam aan het rollen, toen het slachtoffer zijn gestolen fiets op Marktplaats zag staan. 

Hoe de dieven het voor elkaar hebben gekregen de fiets te stelen is nog onduidelijk. Het rijwiel stond namelijk  bij de Rotsoord in een afgesloten fietsenstalling in een eveneens afgesloten parkeergarage. Het slachtoffer besloot na vermissing van de fiets aangifte te doen. Toen hij die echter op Marktplaats zag staan besloot hij, samen met de politie, een afspraak te maken met de verkopers.

Serienummer

De afspraak was op maandag 20 januari op ’t Goylaan. Daar maakte de Utrechter een testritje op ‘zijn’ fiets. Buiten het zicht van de verdachten controleerde de man snel het serienummer, om er zeker van te zijn dat het echt zijn rijwiel was. Toen dit zo bleek te zijn kwam de politie snel ter plaatse en arresteerde de twee verdachten, een 37-jarige vrouw uit Utrecht en een 39-jarige man uit Amsterdam. 

Over het algemeen is er een dalende trend wat betreft het aantal geregistreerde fietsendiefstallen in de gemeente Utrecht. De afgelopen vier jaar was er een daling van 4485 in 2015 naar 4030 in 2018, laten cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek zien. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht