Volledig scherm
Bij de onderdoorgang van Station Driebergen Zeist wordt gecontroleerd op snelheid. © Boas Photo

Politie gaat controleren op snelheid bij onderdoorgang station Driebergen-Zeist

De politie gaat extra controleren op naleving van de maximumsnelheid van 30 km per uur in de tunnel onder het spoor bij station Driebergen-Zeist. De maximumsnelheid wordt er met name in de vroege ochtend en avond niet nageleefd.

Sinds eind augustus vorig jaar is het westelijk deel van de onderdoorgang open voor gemotoriseerd verkeer. Er wordt nu gewerkt aan het voltooien van het oostelijk deel van de onderdoorgang. Wie vanuit Driebergen richting Zeist rijdt, moet een chicane door. De linker rijstrook van de twee rijstroken richting Zeist slaat af naar het station. Het gebeurt regelmatig dat die strook wordt gebruikt om langzame automobilisten in te halen.

Daar komt bij dat de linker rijstrook vanwege werkzaamheden sinds maandag 25 maart voor alle verkeer is afgesloten. Daardoor moeten automobilisten die richting het station willen, voorsorteren op de overblijvende rechter rijstrook. Het is dan veiliger om de maximumsnelheid van 30 km per uur te handhaven. 

De afsluiting van de linker rijstrook duurt tot 23 april. Wanneer de politie daadwerkelijk begint met controleren is nog niet bekend. De borden aan weerszijden van de onderdoorgang waarschuwen de automobilisten al wel.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht