Volledig scherm
De politie begint een groot offensief tegen het gebruik van smartphones in de auto. Er komen intensieve controles op automobilisten die tijdens het rijden hun mobiele telefoon gebruiken. © ANP XTRA

Politie gaat extra controles op gebruik smartphones in verkeer uitvoeren

Wist jij dat smartphonegebruik bij 25 procent van de verkeersongevallen een van de oorzaken is? Dit is reden genoeg voor de politie Utrecht om woensdag en donderdag extra verkeerscontroles uit te gaan voeren. 

Naast de extra controles op 29 en 30 januari, gaat de politie ook meer aandacht vragen voor de risico’s en gevaren van afleiding in het verkeer. Wanneer je betrapt wordt op het gebruik van een smartphone in de auto krijg je een boete van 240 euro. Voor een fietser is dat significant minder: 95 euro.

Het aantal verkeersslachtoffers, in de provincie Utrecht, is in de afgelopen vijf jaar juist alleen maar afgenomen. In 2014 waren dit 2236 mensen tegenover 1831 in 2018.  Daarnaast kwamen in 2018 28 mensen als het gevolg van verkeersongevallen om het leven. Dat ligt net boven het gemiddelde van 25 verkeersdoden in de afgelopen tien jaar. Dat laten cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek en onderzoeksorganisatie STAR/BRON zien.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht