Volledig scherm
De brandweer kon de in brand gestoken auto’s niet meer redden. © Menno Bausch

Politie gaat uit van brandstichting bij autobranden in Zeist

De politie gaat ervan uit dat brandstichting de oorzaak is van de autobranden aan de Scholeksterlaan in Zeist afgelopen zondagavond. Drie auto’s gingen in de Vogelwijk in vlammen op. „Ik hoop dat het hier bij blijft.”

De Scholeksterlaan telt een handvol kleine garagebedrijven. Vanmiddag werd in de verschillende bedrijven druk gesleuteld. De uitgebrande auto’s waren opgeruimd. Zwarte roetplekken halverwege de straat herinneren aan de felle brand die zondagavond rond 23.30 uur woedde.

Een van drie auto’s die in vlammen opging, een rode Opel Meriva, was van garage Smit. Eigenaar Ger Smit baalt van de brandstichting. De auto had bij verkoop tussen de 1500 en 1700 euro opgeleverd, schat Smit. Hij heeft geen idee in welke hoek hij de daders van de brandstichting moet zoeken. ,,Ik hoop dat het hier bij blijft.” De garagehouder zegt voor de zekerheid zijn pand aan de voor- en achterkant te gaan bewaken met camera’s.

Bewakingsbeelden

Het blijft onduidelijk van wie de andere twee verwoeste auto’s, een BMW en een Volkswagen, waren. De garagehouders wijzen over en weer naar elkaar. Bij een van de bedrijven waar camera’s hangen, zijn de bewakingsbeelden inmiddels bekeken. De brandstichters zijn daar niet op te zien, zegt een medewerker. De camera’s bestrijken alleen het eigen terrein en niet de straat.

De politie heeft nog geen nadere informatie over de uitgebrande auto’s. Het onderzoek is nog in volle gang, aldus een woordvoerder.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht