Volledig scherm
Bij de schietpartij in een tram op het 24 Oktoberplein kwamen drie mensen om het leven. © ANP

Politie: Gökmen Tanis kwam ochtend van aanslag vanuit woning Oudenoord

De ochtend voordat hij afgelopen maandag op het 24 Oktoberplein in Utrecht het vuur opende in een tram, verbleef Gökmen Tanis vermoedelijk al in de woning aan de Oudenoord. 

Dat laat een woordvoerder van de politie weten. Hoe Tanis die ochtend vanaf de Oudenoord naar Kanaleneiland kwam, wordt nog onderzocht. De woordvoerder bevestigt dat Tanis op de halte 24 Oktoberplein in de tram stapte. Een fractie later opende hij het vuur op de passagiers. Daarbij vielen drie doden en vijf gewonden. Drie daarvan liggen nog steeds in het ziekenhuis.

Camerabeelden

De politie deed eerder deze week een oproep om zoveel mogelijk camerabeelden langs de mogelijke reisroutes van Tanis vrij te geven. Op basis daarvan hoopt de recherche meer duidelijkheid te krijgen over zowel zijn heenreis als vluchtroute.

In een terugblik op de aanslag, geven meerdere getuigen aan het AD aan dat Tanis op zijn vlucht vanaf het 24 Oktoberplein vermoedelijk via de Pijperlaan en Oog in Al richting Ondiep is gereden. De auto van Tanis werd bijna twee uur na de aanslag gevonden aan de Tichelaarslaan. Later die dag is hij aangehouden in een woning aan de Oudenoord.

Misdaadverslaggever Victor Schildkamp geeft uitleg over Gökmen Tanis:

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht