Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Politie haalt champagne drinkende Belgen van de weg bij Nieuwegein

De politie heeft gisterochtend rond 10.30 uur twee beschonken mannen uit België van de weg gehaald bij Nieuwegein. De mannen van 44 en 50 jaar oud reden al slingerend en champagne drinkend over de snelweg A2. 

Rond 10.15 uur kwamen de eerste meldingen binnen. Getuigen hadden een auto met Belgisch kenteken over de A2 bij Breukelen zien slingeren. Iemand zag de bestuurder zelfs uit een fles champagne drinken tijdens het rijden. Tien minuten later wisten agenten de auto bij Nieuwegein van de weg te halen.

Bloedtest 

De bestuurder rook volgens de politie naar alcohol en ‘was zeer onvast te been’. Omdat de blaastest tot drie keer toe mislukte, werd de bestuurder meegenomen naar het bureau. Daar is een bloedtest afgenomen. 

In de auto vonden agenten niet alleen een bijna lege champagnefles en twee geopende blikjes bier, maar ook een zakje met XTC-pillen. De twee mannen uit Luik worden daardoor ook verdacht van het bezit van verdovende middelen. Het rijbewijs van de 44-jarige bestuurder is in beslag genomen. Beide mannen werden na verhoor vrijgelaten. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht