Politie heeft twee mannen in het vizier voor gooien handgranaat naar auto in Vianen

VideoDe handgranaat die vrijdagmiddag in Vianen is gevonden, is door twee mannen in de richting van een auto gegooid. De mannen zijn gevlucht op een scooter.

Dat heeft de politie bekendgemaakt. Het explosief werd vrijdagmiddag gevonden op de Vijfheerenlanden in Vianen, op een parkeerplaats. De politie zette de omgeving af voor onderzoek. De handgranaat is door de EOD meegenomen en gecontroleerd tot ontploffing gebracht. 

De politie heeft inmiddels twee mannen in het vizier. Getuigen hebben gezien dat de handgranaat door twee mannen in de richting van een auto werd gegooid. De daders gingen er daarna vandoor op een donkerkleurige scooter via de De Lafayettestraat en de Brugstraat in de richting van de sluizen. De politie zoekt getuigen.

Het is overigens niet duidelijk of de bewuste auto ook daadwerkelijk het doelwit was van de mannen. ,,Dat zijn we nu aan het onderzoeken”, zegt een politiewoordvoerder. ,,Er stonden daar meerdere auto's geparkeerd. We bekijken nu of de handgranaat per ongeluk bij deze auto kwam of dat deze bewust in die richting is gegooid.” De woordvoerder wilde niets zeggen over de eigenaar van de auto.

Volledig scherm
Een medewerker van het Explosieven Opruimings Commando heeft de mogelijke granaat meegenomen. © AD

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht