Volledig scherm
De politie loste gisteravond meerdere waarschuwingsschoten op de Glaskruid in Breukelen. © Peter Bakker

Politie lost schoten bij aanhouding van 27-jarige Albaniër in Breukelen

Bij een aanhouding in Breukelen heeft de politie gisteravond waarschuwingsschoten gelost om te voorkomen dat de twee verdachten de benen zouden nemen. Bij de aanhouding werd ook een vuurwapen in beslag genomen. 

De aanhouding vond plaats in de wijk Glaskruid. Een oplettende bewoner had daar al meerdere keren een auto met twee mannen erin langzaam door de wijk zien rijden. Hij besloot de politie te waarschuwen, die vervolgens poolshoogte kwam nemen. 

Doorgeladen vuurwapen

Bij de controle van de auto, zagen de twee mannen de kans om zich uit de voeten te maken. Om hen tot stoppen te manen, loste de politie twee waarschuwingsschoten. Een van de twee verdachten, een 27-jarige man uit Albanië zonder vaste woon- of verblijfplaats, kon worden gearresteerd. De ander wist te vluchten. In de auto vond de politie ook nog een doorgeladen vuurwapen.

Wat de mannen precies in de wijk deden is nog onduidelijk. De recherche is daarom bezig met een onderzoek. Ook wordt er vandaag uitgebreid onderzoek gedaan onder de bewoners en passanten en is er een wijkagent aanwezig om vragen te beantwoorden. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht