Rechercheurs en omwonenden tijdens het onderzoek vorige week donderdag in de Prins Bernhardstraat in Everdingen.
Volledig scherm
Rechercheurs en omwonenden tijdens het onderzoek vorige week donderdag in de Prins Bernhardstraat in Everdingen. © ANP

Politie onderzoekt of agent (43) zijn dienstwapen gebruikte bij familiedrama in Everdingen

Onderzoek moet uitwijzen of bij het gezinsdrama in Everdingen een dienstwapen van de politie is gebruikt. Ook het vinden van mogelijke motieven maakt deel uit van dit onderzoek.

Bij de schietpartij kwamen een 43-jarige politieagent en zijn 40-jarige vrouw om het leven.

Politie en Openbaar Ministerie (OM) gaan uit van een familiedrama. Hierbij zou de 43-jarige agent afgelopen donderdag de schutter zijn geweest in de woning van het stel aan de Prins Bernhardstraat. Hij zou eerst rond het middaguur zijn vrouw en daarna later op de middag zichzelf om het leven hebben gebracht.

Duurt niet lang

Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Rijksrecherche en staat onder leiding van het OM. ,,Het onderzoek hoeft niet lang te duren”, stelt een woordvoerster van het OM, uitgaande van het nu waarschijnlijke scenario. Dat wordt anders als blijkt dat zich toch een ander tafereel heeft afgespeeld in de woning.

De omgekomen agent werkte bij de Landelijke Eenheid van de politie, zijn vrouw was kapper in Vianen.

,,We hopen de betrokken families na het onderzoek antwoorden te kunnen geven”, stelt de woordvoerster van het OM. Mogelijk volgt een bijeenkomst voor betrokkenen. Ook justitie denkt mogelijk lering te kunnen trekken uit de gebeurtenissen in Everdingen.

Eerder deed het OM onderzoek naar een familiedrama in Schalkwijk. Na een brand op 21 oktober 2012 werden vier doden gevonden. De vader (43) bleek zijn 46-jarige vrouw, zijn 11-jarige dochter en zijn 15-jarige stiefdochter om het leven te hebben gebracht en kwam zelf te overlijden bij de brand. Hier bleek uit onderzoek dat de man aan verschillende stoornissen leed, waardoor hij onder grote spanning leefde.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht