Volledig scherm
Jongen gooit steen naar vrachtwagen in Doorn. © Dumpert

Politie over gooien van steen door ruit van rijdende vrachtwagen: ‘Baldadigheid’

Een minderjarige jongen heeft gistermiddag uit baldadigheid in het centrum van Doorn een steen door de ruit van een rijdende vrachtwagen gegooid. Met de chauffeur gaat het naar omstandigheden goed, maar hij en zijn collega’s bij Lekhaven B.V. zijn behoorlijk geschrokken. 

De bestuurder kon de vrachtwagen veilig stilzetten op Plein 1923 in Doorn, blijkt uit beelden die via de website Dumpert.nl verspreid zijn. ,,Maar zo’n chauffeur rijdt wel met 50 ton achter zich”, legt een medewerker van Lekhaven uit Wijk bij Duurstede uit. ,,Dan kunnen er heel vervelende dingen gebeuren. Het lijkt wel of jongeren, of wie dit soort geintjes dan ook uit halen, niet nadenken over de gevolgen. Als je ziet wat er soms ook gebeurt met stenen die van een viaduct worden gegooid.”

Straf

Ook bij de politie is de zaak bekend, legt woordvoerder Hans Meuleman uit. ,,En de verdachte is bij ons ook bekend. We hebben hem en zijn ouders gesproken.” Of de jongen vervolgd wordt, is nog onduidelijk. ,,Daarover gaan we nog in overleg met justitie, maar ik denk wel dat dit leidt tot een straf. Hij zal sowieso de schade van het bedrijf moeten vergoeden. Het is een heftig geval van vandalisme. Het was niet bewust naar dit bedrijf, maar uit baldadigheid.”

De jongen heeft niet in de cel gezeten. Meuleman: ,,Onze grootste prioriteit was het gesprek aangaan met hem en zijn ouders. Dat is inmiddels gebeurd.”

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht