Het vuurwerk werd in de richting van Ajax-keeper André Onana gegooid.
Volledig scherm
Het vuurwerk werd in de richting van Ajax-keeper André Onana gegooid. © ANP

Politie pakt verdachte op voor gooien vuurwerkbom tijdens FC Utrecht-Ajax

UPDATEDe politie heeft een persoon aangehouden die ervan wordt verdacht vanmiddag tijdens de voetbalwedstrijd FC Utrecht-Ajax in de Galgenwaard een vuurwerkbom op het veld te hebben gegooid.

Het incident gebeurde net na de 2-0 van Dusan Tadic. Het vuurwerk werd in de richting van Ajax-keeper André Onana gesmeten. De wedstrijd werd daardoor een paar minuten stilgelegd. 

Volgens een woordvoerster van FC Utrecht is de dader opgepakt na het uitlezen van camerabeelden. Hoe hij het vuurwerk naar binnen wist te krijgen, is niet duidelijk. ,,Er vindt altijd fouillering plaats bij de ingangen. Bij deze wedstrijd was er ook inzet van vuurwerk-honden bij vakken voor zowel FC Utrecht als Ajax.”

De Utrechtse club had overigens zelf ook een vergunning aangevraagd en gekregen voor het ontsteken van elektronisch vuurwerk aan de Bunnikside tijdens de opkomst van de spelers.

Domper
Het vuurwerk-incident is een flinke domper voor FC Utrecht én voor eigenaar Frans van Seumeren. Die riep aan de vooravond van de wedstrijd tegen Ajax in een filmpje juist op tot respect. De wedstrijd tegen de Amsterdammers ia altijd extra beladen. Jarenlang mocht er geen alcohol worden geschonken. Aan die drooglegging kwam juist bij deze wedstrijd een einde.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht