De verdachte is vermoedelijk met een noodgang de Kaatstraat opgereden, waar hij de fietser raakte.
Volledig scherm
De verdachte is vermoedelijk met een noodgang de Kaatstraat opgereden, waar hij de fietser raakte. © Foto Ruud Voest

Politie reconstrueert ongeval Kaatstraat, met verdachte erbij

De politie heeft gisteravond een reconstructie gedaan van het ongeval op de Kaatstraat waarbij op 1 september een fietster zwaar gewond raakte. 

Een 23-jarige Utrechter zit vast in de zaak. Hij wordt verdacht van het onder invloed van alcohol veroorzaken van een ongeval met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg. De vrouw fietste de bewuste zaterdagnacht rond 03.40 uur over de Kaatstraat toen ze omver werd gereden. De automobilist liet haar zwaargewond achter. Die zwaarbeschadigde auto, een zilvergrijze Ford Ka, werd 500 meter verderop aangetroffen in de Engelen van Pijlsweertstraat.

Bij de reconstructie, waarbij de verdachte aanwezig was, reed de Ford Ka meermaals heen en weer. Uit de reconstructie moet duidelijk worden of de bestuurder wel of niet met een noodgang over de Adelaarstraat is gereden. Hij schoot de Stenen Brug naar de Kaatstraat over en daar raakte hij het slachtoffer. Zij smakte ter hoogte van de Zeedijk tegen het asfalt, en raakte daarbij zwaar gewond.

Remproeven

De politie hield de reconstructie op zondagavond omdat het verkeer dan zo min mogelijk hinder ondervond van de wegafsluitingen. Om de situatie rond het tijdstip van het ongeval zo goed mogelijk na te bootsen was de verlichting op de Stenen Brug uitgezet. Passanten werden op afstand gehouden omdat, zo zei een woordvoerder, ‘we nooit weten wat er met een auto gebeurt als er remproeven worden gedaan‘. 

De politie houdt dergelijk proeven normaliter om te bekijken of verklaringen van betrokkenen, in dit geval de verdachte, hout snijden. De 23-jarige man moet zich op 6 december voor de rechtbank verantwoorden. 

De Kaatstraat en omliggende straten werden van 19.00 tot 23.00 uur afgesloten. Mondjesmaat werden aanwonenden doorgelaten op het moment dat de remproeven even stil lagen. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht