Politie schiet bij wilde achtervolging

UpdateUTRECHT - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in Utrecht bij een achtervolging meerdere keren geschoten op een verdachte van een inbraak die een politiewagen had gekaapt. Bij de schietpartij raakte niemand gewond. De verdachte, een 24 jarige man uit Utrecht, en zijn vermeende handlanger (Utrecht, 20 jaar) zijn gearresteerd. Dat meldde de politie zaterdag. Volgens de zegsman is de 24-jarige iemand die bekendstaat bij de politie als veelpleger.

Agenten zagen 's nachts twee mannen met een flatscreen televisie rijden op een scooter zonder kenteken in De Bilt. Zij gingen er in hun auto achteraan. Een agent stapte uit toen de scooter in Utrecht een weg inging waar de politieauto niet kon komen.

Toen de scooter met de twee mannen vervolgens weer opdook, zette de agent in de auto de achtervolging weer in. Hij slaagde erin de scooter af te snijden. Beide verdachten vielen op de grond.

Een van de verdachten maakte zich uit de voeten. Hij werd zaterdagmiddag in zijn Utrechtse woning aangehouden.

Met de andere verdachte raakte de politieman in een stevig gevecht, waarbij hij pepperspray gebruikte. De verdachte wist zich te ontworstelen, stapte in de politieauto en reed weg. De agent, die een gekneusde hand opliep, loste schoten op de auto. Dat had geen effect.

Gealarmeerde collega's zagen de verdachte even later in de politieauto rijden. Schoten op de band hadden dit keer wel effect. De verdachte verloor de macht over het stuur en botste in de Sartrestraat in Utrecht tegen een betonnen paal en kon worden ingerekend. (ANP)

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht