Volledig scherm
Onaangekondigde verkeerscontrole van de politie langs de N210 bij bedrijfsterrein De Copen. © Karin Verhoef

Politie slingert bestuurders op de bon in Lopik

Tijdens een grote verkeerscontrole bij industrieterrein De Copen langs de N210 in Lopik heeft de politie woensdagmiddag tientallen bestuurders en auto’s gecheckt. De controle was gericht op de staat van voertuigen, de lading en het gebruik van alcohol en drugs in het verkeer.

,,Er zijn diverse bekeuringen uitgeschreven voor losliggende lading, het niet kunnen tonen van rijbewijzen, het vasthouden van mobiele telefoons en het niet dragen van de autogordels”, meldt de Lopikse wijkagent Feike de Vries.

,,In Lopik en omgeving kennen we helaas veel voorbeelden van verkeersongevallen, sommige dodelijk. De staat van de voertuigen, al dan niet in combinatie met het gebruik van alcohol of drugs, bleek vaak de aanleiding van die ongelukken.’’

De controle werd uitgevoerd door de wijkagenten in samenwerking met studenten van de politieschool. Vertegenwoordigers van de stichting Responsible Young Drivers hielden preventieve gesprekken; deze verkeersveiligheidsorganisatie voor en door jongeren wil met ‘niet belerende’ gesprekken proberen het aantal verkeersslachtoffers terug te dringen. De politie is van plan op gezette tijden onaangekondigde controles in de regio te blijven houden.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht