Volledig scherm
De gemeente Zeist gaat een hek van twee meter hoog plaatsen om te voorkomen dat patiënten van de kliniek in Den Dolder, waar ook de moordenaar van Anne Faber werd behandeld, door woonwijk Duivenhorst naar het centrum of het station kunnen lopen. © William Hoogteyling

Politie spreekt met verzender brief Den Dolder: ‘Geen acute dreiging’

De man die in Den Dolder een brief verspreidde over  ‘een levensgevaarlijke patiënt’ van een psychiatrische instelling in het dorp is bekend bij de politie. Agenten hebben vandaag ‘uitvoerig met hem gesproken. Dat gesprek geeft geen aanleiding voor acute maatregelen.

Een ‘verwarde’ man verspreidde vrijdagmiddag brieven, waarin hij bewoners waarschuwt voor een patiënt op het terrein van de Willem Arntsz Hoeve. Ook stond te lezen dat vuurwapens in het terrein achter de instelling begraven zouden liggen. ,,Er is op dit moment geen reden om een nader onderzoek in te stellen in het bos”, zegt de politie in een statement over de zaak.

De afzender van de brieven deed zich voor als een medewerker van de instelling, maar volgens zorginstelling Altrecht kwam het schrijven niet van hen. Dit bevestigt de politie inmiddels ook, over de brief die in de wijk Duivenhorst naast het terrein met meerdere instellingen van Altrecht in brievenbussen werd gestopt.

Volgens de schrijver heeft een patiënt ‘voorbereidingen getroffen voor een aanslag’. En: ‘Getuigen hebben hem met wapens zien lopen en zagen dat hij deze in het bos achter de inrichting begroef.’ Maar van een acute dreiging blijkt geen sprake te zijn. Wat de man heeft bewogen om de brief te versturen is onduidelijk.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht