Volledig scherm
© AD

Politie tegen groep achter wraakactie in Culemborg: Meld je of we zetten de beelden online

De politie dreigt beelden op internet te zetten van verdachten die een huis in Culemborg eerst bekladden en daarna zelfs in brand probeerden te steken. Alleen als de verdachten zich melden, worden de beelden niet gepubliceerd. 

De woning aan de Heivlinderlaan in Culemborg werd al op 14 september vorig jaar beklad. Vervolgens probeerden verschillende mensen een maand later dezelfde woning in brand te steken met vuurwerk. Zowel de brandstichters als de man die in september met een spuitbus in de buurt van de woning rondliep zijn op beeld vastgelegd. 

Wraak

De politie vermoedt dat de bekladding en het vuurwerk als wraakactie bedoeld zijn voor een mishandeling van 24 augustus vorig jaar. Het onderzoek rond alle drie de incidenten loopt nog altijd. ,,Vanwege de forse gevaarzetting voor de bewoners en ook de omliggende woningen nemen wij deze zaak erg hoog op”,  schrijft de politie op Facebook. 

,,We hopen natuurlijk dat het niet nodig is de beelden online te zetten en daarom doen we nog een oproep. We zetten niet vaak beelden van verdachten online, maar aanstaande maandag 27 januari misschien wel.”

  1. Carnavalsorganisatie boos op politie na escalatie: 'Onschuldige vrouw met wapenstok geslagen’
    grimmige sfeer

    Carnavals­or­ga­ni­sa­tie boos op politie na escalatie: 'Onschuldi­ge vrouw met wapenstok geslagen’

    Een carnavalsfeest in het plaatsje Oudewater bij Gouda is vanavond volledig uit de hand gelopen. Tientallen mensen gingen buiten een café met elkaar op de vuist nadat er een ruit werd ingeslagen. De politie hield drie relschoppers aan en adviseerde inwoners tijdelijk niet in de buurt van de straat te komen. De carnavalsorganisatie baalt stevig van de situatie, maar vindt dat de politie veel te heftig heeft opgetreden.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht