Said Razzouki (links) en Redouan  Taghi
Volledig scherm
Said Razzouki (links) en Redouan Taghi © Politie

Politie toont nieuwe foto’s van voortvluchtige criminelen Taghi en Razzouki

De politie heeft nieuwe foto’s van Ridouan Taghi en Said Razzouki vrijgegeven. De politie is al langere tijd op zoek naar het duo, dat op de Nationale Opsporingslijst staat.

Taghi is door de kroongetuige Nabil B. aangewezen als opdrachtgever van verschillende liquidaties en -pogingen. Zo zou hij achter de vergismoord zitten van Hakim Changachi in Utrecht Overvecht, januari vorig jaar

De politie heeft ook foto’s vrijgegeven van de graffiti die is aangetroffen op de Platinum Lounge in Utrecht. Deze shishalounge, die een grote rol speelde in de Utrechtse onderwereld, is inmiddels gesloten. Er is “Los Pepes War” op de muur gespoten. De politie wil graag meer informatie over deze graffiti. 

Ook zijn er foto’s te zien vanuit een vliegtuig, genomen op 16 januari om 20.57. De politie wil weten om welke vlucht het gaat en met welke maatschappij er gevlogen werd. Tevens zijn er beelden gevonden uit een kartcentrum en van een vakantie. De rercherche gaat er vanuit dat Taghi, oorspronkelijk afkomstig uit Vianen, in het buitenland is.

Liquidatiepoging

De politie is ook op zoek naar een handlanger van Taghi: Saïd Razzouki uit Utrecht. Mohamed, de broer van Saïd die ook hand en spandiensten verrichtte voor Taghi, zit wel al vast. Hij werd vorig jaar december gearresteerd, nadat hij het slachtoffer was geworden van een liquidatiepoging. Hij werd vanuit een rijdende auto beschoten in de Utrechtse wijk Overvecht en werd daarbij geraakt in onder andere zijn oor en schouder. Een 81-jarige vrouw die lag te slapen werd door een verdwaalde kogel in haar been geraakt.

Graffiti op het raam van de shishalounge Platinum Lounge.
Volledig scherm
Graffiti op het raam van de shishalounge Platinum Lounge. © Politie
Volledig scherm
© Politie

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht