Volledig scherm
Bij trouwstoeten komt ook nogal eens vuurwerk kijken, zoals hier eerder dit jaar in Alphen a/d Rijn. © Josh Walet

Politie Utrecht druk met overlastgevende trouwstoeten

Agenten zijn dit weekeinde op zeker twee locaties in de regio in actie gekomen vanwege overlast door een trouwstoet. In Utrecht en Veenendaal was het raak.

,,Weer overlast van een trouwstoet die negatieve aandacht trok”, stelt de politie via sociale media kanalen. In Utrecht gebeurde dat aan de zuidkant van de stad, waarna de stoet zich verplaatste richting het centrum. Hier zijn aan verschillende deelnemende bestuurders uit de stoet zaterdag bekeuringen uitgedeeld, vanwege diverse overtredingen.

Gedragen

Ook rond Veenendaal was het raak. ,,Een aantal deelnemers van een trouwstoet die zich weer niet konden gedragen”, klinkt ook daar via de politie door dat het zeker niet de eerste keer is deelnemers van dergelijke optochten zich misdragen.

Ook op andere plekken in het land was het raak, met bijvoorbeeld tientallen boetes voor stoetdeelnemers in Amsterdam. In Rotterdam liep het deze maand zo uit de hand dat door een deelnemer van zo'n stoet een agent bewusteloos werd geslagen.

Naast het afsteken van vuurwerk rijden bruiloftsgasten in dergelijke stoeten vaak asociaal. Niet alleen onnodig toeteren maar ook ophouden van verkeer, gevaarlijk rijden en zelfs afzetten van opritten van snelwegen komt geregeld voor. Rotterdam besloot vanwege de aanhoudende overlast daarom deze week tot het verplicht op voorhand aanmelden van dergelijke stoeten vanaf volgend jaar.

,,Trouwstoeten zijn er om een feestje te vieren, maar we zien dat deelnemers aan een stoet soms hinderlijk en gevaarlijk gedrag vertonen op de openbare weg. Gemeente en politie hebben aandacht voor overlastgevende trouwstoeten en de politie handhaaft bij overtreding van de Wegenverkeerswet”, zegt Hadassa Koopmans, woordvoerder van de Gemeente Utrecht.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht