Volledig scherm
Een tram raakte beschadigd door stenengooiers. © Koen Laureij

Politie Utrecht op zoek naar stenengooiers die tram bekogelden

De politie van Utrecht is op zoek naar mensen die iets hebben gezien van een incident met een tram afgelopen zaterdag. Op de AC Verhoefweg in Nieuwegein werd een tram bekogeld met stenen en raakten drie mensen lichtgewond door rondvliegend glas.

Tussen 23.00 en 23.15 uur verliet de tram de halte aan de Wijkerslootweg in de richting van de halte Nieuwegein-City Plaza. Tijdens de rit, ter hoogte van Hagestede/Zegelstede, werd de rijdende tram plotseling bekogeld met stenen, waarbij meerdere ruiten beschadigd en vernield werden. 

De trambestuurder stopte bij de halte Nieuwegein-City en waarschuwde de politie. Drie passagiers raakten gewond. De politie stelde direct een onderzoek in naar de verdachte, maar dat had geen resultaat. 

De inzittenden en de trambestuurder werden later gehoord, maar zij hadden niets gezien. De politie neemt de zaak hoog op, zet het onderzoek voort en is op zoek naar getuigen.

  1. Wat gebeurt er dit weekend in Utrecht?
    Agenda

    Wat gebeurt er dit weekend in Utrecht?

    De maat is vol voor veel Zeistenaren als het gaat om de verkeerschaos in het centrum. Ze demonstreren zaterdag. Ze lopen een tocht door Zeist, die begint bij De Klinker. Ook zal er op een later moment een petitie worden aangeboden aan de gemeente. Aanleiding voor de demonstraties zijn de vele files en omleidingen In het centrum. Een aantal straten zijn afgesloten voor autoverkeer en op meerdere plekken is de rijrichting omgedraaid, waardoor er chaos ontstaan.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht