Volledig scherm
© Facebook Politie Nieuwegein

Politie vangt loslopende hond bij A27 met broodje ham

UpdateEen hond vangen is geen eenvoudig klusje, leerden agenten die vanochtend een melding kregen over een loslopende viervoeter op een parkeerterrein naast de A27 bij Nieuwegein. Een broodje met ham en kaas bracht gelukkig uitkomst.

Toen de agenten ter plaatse kwamen, hadden ze grote moeite de angstige en gestreste hond te vangen, schrijft de politie van Nieuwegein op Facebook

Maar met een broodje met ham en kaas van een nabijgelegen tankstation wist de politie het vertrouwen van de hond te winnen. Na twintig minuten sprong  het dier in de politiewagen. 

De hond is gechipt, maar niet geregistreerd. Daardoor is het onduidelijk waar zij vandaan komt. De dierenambulance Heuvelrug heeft het dier naar het asiel in Zeist gebracht. 

Geen zwerver

Daar verwacht medewerkster Wouda dat het teefje snel wordt opgehaald. „Dat gebeurt toch in negen van de tien gevallen. Ze staat op de website van Amivedi.” Daarop staan vermiste en gevonden dieren geregistreerd. Volgens de asielmedewerkster verkeert het dier in goede conditie en leidde het vrijwel zeker geen zwervend bestaan.

Het is nog wel onduidelijk hoe de hond bij het tankstation terecht is gekomen. Het terrein ligt afgelegen ten opzichte van woningen. De viervoeter kan ook ontsnapt zijn uit een gestopte auto. Daarvan is bij manager Rein Koch van het tankstation echter niets bekend.

De hond is gechipt, maar de chip is niet geregistreerd.  Dat komt volgens het Zeister asiel wel vaker voor, dat mensen na het plaatsen van de chip de registratie niet invullen. Mocht de eigenaar zich niet melden, dan zoekt de Zeister dierenopvang een nieuw baasje voor haar.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht