Een traumahelikopter landde midden in de wijk vanwege een medische noodsituatie in de Bart Poesiastraat in Veenendaal. De politie moest omstanders erop wijzen dat ze 1,5 meter afstand moesten houden.
Volledig scherm
Een traumahelikopter landde midden in de wijk vanwege een medische noodsituatie in de Bart Poesiastraat in Veenendaal. De politie moest omstanders erop wijzen dat ze 1,5 meter afstand moesten houden. © Videostill

Politie Veenendaal verontwaardigd over ramptoeristen die geen 1,5 meter afstand houden

De politie Veenendaal heeft dinsdagavond bij een medisch incident omstanders moeten wijzen op de coronaregels. Op Instagram reageert de politie verontwaardigd op de toeschouwers die geen 1,5 meter afstand van elkaar hielden. 

‘In zulke situaties willen wij druk zijn met de melding en niet ook nog met de omstanders die geen afstand houden. Willen jullie hier alstublieft rekening mee houden?’. De politie moest bijstand verlenen in de Bart Poesiastraat. Ook een traumahelikopter werd ingezet. Die landde midden in de wijk.

Verbazing

‘We begrijpen echt wel dat jullie nieuwsgierig zijn naar wat er aan de hand is als er ineens een traumahelikopter midden op het Bruineplein landt. Wij verbaasden ons erover hoeveel mensen er op straat stonden en niet de 1.5 meter afstand hielden.’

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht