Volledig scherm
De BMW ging geheel in vlammen op. © Michiel van Beers

Politie vermoedt opzet bij autobranden in Utrecht

Een geparkeerde BMW is gisteravond laat aan de Florence Nightingalelaan in Utrecht door brand verwoest. De politie denkt dat er sprake is geweest van brandstichting. De vlammen sloegen al snel over naar de ernaast geparkeerde auto. De brandweer heeft de autobranden geblust, maar beide voertuigen moeten als geheel verloren worden beschouwd.

Twintig minuten voordat deze brand uitbrak was er ook al brand in een taxibusje aan de Rijnhuizenlaan in Utrecht. Ook dit busje ging volledig verloren. Het voertuig werd gebruikt voor het vervoer van ouderen en stond in de buurt van een verzorgingshuis aan de Oud-Wulvenlaan. 

Toen de brandweer arriveerde, stond het al in lichter laaie en was niet meer te redden. Doordat het busje in de versnelling stond en kortsluiting maakte, startte de motor en reed het busje uit het parkeervak en kwam drie meter verder op de stoep tot stilstand. Er wordt vanuit gegaan dat het busje in brand is gestoken met vuurwerk.

Kortsluiting

Rond 22.00 uur op dezelfde avond is er brand uitgebroken in een auto die geparkeerd stond in een schuur aan de Kerkeland in Langbroek. Een Citroën had vermoedelijk door kortsluiting vlam gevat. De brandweer kon de auto naar buiten duwen en had de brand uiteindelijk snel onder controle. Hierdoor bleef de schade in de garage beperkt. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht