Het water waar de verdachte zich schuil hield tussen het riet.
Volledig scherm
Het water waar de verdachte zich schuil hield tussen het riet. © Facebook Politie Utrecht

Politie vist autodief uit sloot in Leidsche Rijn

Politie-agenten hebben vannacht na een achtervolging in Leidsche Rijn twee jonge autodieven opgepakt. Eén van de twee verdachten probeerde nog te vluchten door in een sloot te springen. De agenten konden de koukleumende dief echter na een kwartier aan wal hijsen, meldt de politie.  

Rond 02.00 uur vannacht werd de politie gebeld omdat twee jonge mannen zich verdacht gedroegen rond een geparkeerde Audi op de Theo van Doesburgstraat. Toen de agenten arriveerden, zagen zij twee knapen op een scooter stappen en snel wegrijden. Tijdens de ontsnappingspoging werd inbrekerswerktuig weggegooid. 

Schuilend tussen het riet

De verdachten reden zich uiteindelijk klem door de George Braquehof - een doodlopende weg - in te rijden. Daar kwam het tweetal ten val. Eén van hen kon direct door de dienders in de boeien worden geslagen. De andere verdachte poogde nog te ontsnappen door een nat pak te halen in het nabijgelegen water en te verdwijnen in het duister. 

Na een een kwartier vonden de agenten hem weer terug, schuilend en koukleumend in een rietkraag aan wal. Op de Theo van Doesburgstraat werd later een opengebroken Audi aangetroffen en op de vluchtroute werden inbrekerswerktuigen gevonden.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht