De meest lucratieve flitspaal van Nederland staat in Vreeland.
Volledig scherm
De meest lucratieve flitspaal van Nederland staat in Vreeland. © Petershotnews.nl

Politie voert actie bij meest lucratieve flitspaal van Nederland

De politie heeft woensdag actie gevoerd in Vreeland, bij de lucratiefste flitspaal van Nederland. Agenten stonden er opvallend naast en deelden geen bekeuringen, maar waarschuwingen uit.

Agenten vragen om betere arbeidsvoorwaarde en minder werkdruk. Al ruim een week voeren de basisteams van de politie actie, maar sinds deze week doet ook de verkeerspolitie mee in de hoop de druk bij de politiek op te voeren. De uitbreiding van de actie naar de verkeerspolitie heeft grote gevolgen voor de schatkist. Door eenzelfde soort bonnenprotest in 2015 liep de overheid zeker 70 miljoen euro mis, zeggen ze.

Of agenten de flitspaal op de Provincialeweg N201, die in juni 2018 uitgeroepen werd tot topscoorder, expres hebben uitgekozen om actie te voeren, is niet bekend. Wel werd duidelijk dat veel automobilisten afremden door de zichtbaarheid van agenten.

De politie heeft meerdere bestuurders aan de kant gezet voor onder andere het niet dragen van een gordel, bellen achter het stuur, het onnodig produceren van lawaai en het niet dragen van een kinband bij een helm.

Alle bestuurders mochten doorrijden met een waarschuwing en een uitleg over het zogeheten ‘bonnenprotest’ voor een beter CAO.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht