Politie zet beelden van verdachten brandstichting woning Culemborg op internet

De politie heeft beelden op internet gezet van verdachten die een huis in Culemborg eerst bekladden en daarna zelfs in brand probeerden te steken. 

Volledig scherm
© Politie Culemborg

De woning aan de Heivlinderlaan in Culemborg werd al op 14 september vorig jaar beklad. Vervolgens probeerden verschillende mensen een maand later dezelfde woning in brand te steken met vuurwerk. Zowel de brandstichters als de man die in september met een spuitbus in de buurt van de woning rondliep zijn op beeld vastgelegd.

‘Helaas hebben we na zaterdag nog geen verdachten kunnen aanhouden voor de bekladding en brandstichting aan de Heivlinderlaan. Daarom zetten we nu, zoals aangekondigd, de beelden van de verdachten online', schrijft de politie op Facebook. ‘Wie herkent deze personen? Misschien zegt hun kleding je iets? Of heb je een idee – in combinatie met de mishandeling in augustus vorig jaar – wie dit zouden kunnen zijn?’

Wraak

De politie vermoedt dat de bekladding en het vuurwerk als wraakactie bedoeld zijn voor een mishandeling van 24 augustus vorig jaar. Het onderzoek rond alle drie de incidenten loopt nog altijd. ,,Vanwege de forse gevaarzetting voor de bewoners en ook de omliggende woningen nemen wij deze zaak erg hoog op”, liet de politie eerder weten.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht